2013. június 14., péntek

Kitört a nyári szünet - mi lesz az online munkával?

Kitört a  nyári szünet. minden évben ilyenkor az első időszakot kicsit sokként élem meg. Kell egy kis idő, amíg összerázódunk a saját gyerekeinkkel. A gyerekeknek is kell idő, amíg átállnak az óvó néninek és tanító néninek stílusáról a mi vezetési stílusunkra. és nekem is újra meg kell találnom, hogy kit mivel tudok leginkább motiválni. Mert hiába nőnek fel ugyanabban a családban, ugyanazzal az anyukával apukával, négyen négyféle személyiség.

Hogy indul a nap nálunk?

A madarak hajnali 5-től éktelen csicsergéssel ébresztgetik a gyerekeket. Nálunk Csanád, az egyetlen fiúgyermekünk, aki hajnalok hajnalán kipattan az ágyból.

A gyerekek dinamikus reggeli indulását mi mással vehetném fel, mint egy jó kis egészséges kávéval.
Ez nálam a DXN 3 az 1-ben kávéját (Lingzhi 3in 1)jelenti az átlagos reggeleken (Arabica kávé, ganoderma kivonattal és nádcukorral).

Ha nagyon húzós volt az éjszaka és egy erőteljesebb lökés kell, akkor a DXN 2 az 1- ben fekete kávéja a nyerő befutó. Ez egy erősebb kávé, egy jó kis fekete, szintén ganoderma kivonattal (a paleolit diétások kedvenc feketekávéja).

Nálunk a gyerekek ganodermás kakaót (Cocozzhi) isznak (ha megérdemelték:). Ez egy olyan forró csoki, ami nem túl cukros, szintén benne van a ganoderma kivonat és én akkor iszom, amikor éppen a csokievést szeretném helyettesíteni.

Mindig kicsit félek a nyártól, mert tudom, hogy ez egy sokkal intenzívebb erőpróba, mint év közben (sokkal több házimunka, főzés, gyereknyüzsgés, mellette a szokásos egészséges kávés üzletépítés, angol/ francia tanítás), de a nyár végén mindig nagyon sajnálom, hogy ilyen gyorsan elszaladt és szép emlékekkel tekintek vissza.

1. TERVEZZÜNK.
Egy kikérdezéssel szeretném indítani a nyarat. Kinek milyen programok, tevékenységek jelentenek nagy örömet. És ezt szétosztom a nyárra.
2. VONJUK BE A GYEREKEKET
Nagyon elhatároztam, hogy mindenkinek meg lesz az állandó feladata, amiért ő felel. A takarítási és háztartási munkákat is kiszervezem a családtagjaimnak.
3. JUTALMAZZUNK
Én is hajlamos vagyok inkább a negatív dolgokat észrevenni. Az idén nyáron azonban elindítok itthon egy matrica, pecsétgyűjtő versenyt. A suliban és az oviban is nagy élvezettel gyűjtik ezeket a gyerekek.
4. FEJLESSZÜK AMIBEN JÓK
A nyár lehetőséget ad, arra is, hogy intenzívebben tudjunk együtt lenni. Szeretnék ezen a nyáron sokkal többet beszélgetni egyesével, négyszemközt, hogy közelebbről láthassam, hogy milyen álmaik vannak, ki miben tehetség, én ebben hogyan tudok segíteni

Az egészséges kávé üzlet pedig tovább tud folytatódni a strandon, homokozóban, online, a mindennapjainkban.

Csak néhány gondolat ébresztő:
Miért is akarunk online dolgozni? Hogy több időnk legyen a családunkra
A családunk legyen inkább inspiráció és nem akadály.

Én már viszem is a kockás füzetemet a strandra:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Te mit gondolsz erről?